23 Eylül 2013 Pazartesi

güllaçlı muhallebili pasta..prenses tacı

MALZEMELER.
................
5-6 yaprak güllaç
1lt süt
6çorba kaşıüı un
2 çorba kaşığı nişasta
1su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kaymak
1paket beyaz çikolata
ara katlara 1 kase ceviz
damla sakızı
güllacı ıslatmak için 3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
üzerine
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
3-4 çorba kaşığı şeker.1su b ardağı vişne

YAPILIŞI
öncelikle güllaç yaprakları için şeker ve sütü ılık ısıtalım.
daha sonra güllaç yaprağını süte batırıp ıslatalım
kelepçeli kalıbın en altına serelim.
ayrı yerde muhallebimizi pişirelim.un süt nişasta ve şekeri.pişirip kaymak ve damla sakızını
ekleyelim enson beyaz çikolatayı ilave edip eritelim.muhellebinin sıcaklğıyla erir..
sora güllaçın üzerine gezdirip ceviz serpelim.tekrar güllaç ıslatıp büzüştürerek muhellebini üzerine yayalım işlemi sonuna kadar yapalım.enson güllaçla bitsin.

vişne şeker su ve nişasta pişirelim üzerine dökelim..hazır meyve sosuda kullanılabilir..antep fıstığı ile süsleyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder